Arbetstillstånd

Låt inte geografi eller nationalitet hindra den perfekta medarbetaren.

Den som är medborgare i ett land utanför EU (även om personen bor- eller har bott i ett EU-land) behöver i de flesta fall arbetstillstånd för att arbeta i Sverige. Du som arbetsgivare är enligt lag skyldig att säkerställa blivande- och nuvarande medarbetares rätt att befinna sig i- och arbeta i Sverige innan du anställer personen och under anställningens pågående. Om inte det görs bryter du som arbetsgivare mot utlänningslagen vilket för dig som arbetsgivare, förutom dålig PR, kan innebära böter eller fängelse i kombination med mångåriga sanktioner från myndigheter.

Förutom ett ”vanligt” arbetstillstånd som kan sökas och förlängas för din medarbetare och dennes familj finns det ett antal alternativ som beroende på behov och förutsättningar kan vara mer rätt för just din medarbetare.

Några exempel på dessa är:
-EU-blåkort
-Säsongsarbete
-Idrottare och tränare
-Asylsökande
-Praktikanter/lärlingar
-Intra-Corporate Transfer (ICT)
-Anställning av någon som har studerat i Sverige
-Inresevisum för affärsresor

Medan du använder din tid till rätt saker så hanterar vi all kontakt med dina kandidater/medarbetare samt berörda myndigheter för att få ett arbetstillstånd eller en förlängning på plats snabbast möjligt. Ett arbetstillstånd kan gå så fort som 10 dagar. Gör rätt direkt och låt bli att göra onödiga- och varumärkesförstörande fel. Vi  säkerställer också att dina nuvarande medarbetare innehar rätt tillstånd. Kontakta oss nu direkt på arbetstillstand@terminal5.nu.

Under 2022 stöttade vi över 250 privata- och offentliga arbetsgivare spridda på nästan 70 orter i frågeställningar som rör relocation- och arbetstillståndsfrågor. Vi har sedan 2009 byggt upp en stor kunskap om den svenska arbetstillståndsprocessen och skapat goda kontakter med Migrationsverket. Varje arbetstillståndsansökan, nya och förlängningar, som lämnas in via oss kommer att vara korrekta. Vi sköter direktkontakten med din kandidat/medarbetare, berörda myndigheter inklusive Migrationsverket samt fackförbund. Vi hanterar också pappersarbetet. Med vårt stöd kommer din kandidat att hanteras på ett personligt och professionellt sätt inom 8 timmar.

Vi garanterar att de uppdrag vi tar på oss resulterar i ett godkänt arbetstillstånd (eller förlängning) för din nya medarbetare och dennes eventuella familjemedlemmar. Om uppgifter utanför vår kontroll skulle uppkomma i samband med Migrationsverkets slutliga beslut bjuder vi på vår nedlagda tid. Alla våra tjänster har också fast pris så det blir tydligt för dig vad uppdraget kommer att kosta.

Boka ett kostnadsfritt möte redan nu för mer information (längre ner på denna sida) eller skicka oss ett mail på arbetstillstand@terminal5.nu. Du kan också ringa oss på 0770-17 50 30.

P.S. Visst vet du att vi även kan stötta dig som arbetsgivare när du verkligen vill VIP-a din nya medarbetare med relocationstöd så som tex bostad, personnummer, sysselsättning till medföljande, språkutbildning i svenska m.m. Alla våra tjänster hittar du genom att klicka HÄR. D.S.

Boka ett kostnadsfritt rådgivningsmöte

Är du arbetsgivare bokar du här ett kostnadsfritt rådgivningsmöte (vi kan tyvärr inte ta på oss uppdrag från privatpersoner).
Om de datum och tider som finns tillgängliga inte passar: kontakta oss