Strategiska råd till arbetsgivare

När du funderar över att ta in en delägare med utländsk bakgrund, börja söka kompetens från utlandet eller redan idag gör det men vill utveckla ditt arbetsgivarmärke inom dessa områden ska du kontakta oss. Vi på Terminal 5 är experter och har mångårig erfarenhet av det svenska migrationssystemet. Vi hjälper dig att navigera bland såväl mjuka som hårda frågor inom dessa områden. Vi ser till att du undviker vanliga fallgropar, förseningar och dyra misstag. Tillsammans får vi din verksamhet att växa.

Vi hjälper företag och anställda
Vi ger dig strategiska råd, förflyttar kandidater, ordnar arbetstillstånd på 10 dagar och erbjuder även språkutbildningar, bostadsletande m.m. När du väljer Terminal 5 som din rådgivare går allt smidigt.

Har du koll på all dokumentation?

En av de mest återkommande fallgroparna berör arbetstillstånd där en medarbetare fått ett nytt jobb eller befattning. Under de första åren är oftast arbetstillstånden, enligt regelverket, endast giltiga för arbetsgivaren och befattningen som finns med i ansökan. Det betyder att tillståndet måste hanteras om den anställdes arbetssituation förändras. Med ett ogiltigt arbetstillstånd riskerar personen att utvisas från Sverige, trots att hen fortsatt arbeta och betala skatt. Företaget tappar i sin tur en duktig medarbetare på grund av misstag i pappersarbetet och kan även ställas till svars straffrättsligt.

Med Terminal 5 som din strategiska partner får du tillgång till vår samlade kunskap och erfarenhet – från juridiska råd till kontakt med Migrationsverket. Du kan till exempel få hjälp med att löpande upprätta, uppdatera och granska arbetstillstånd för kandidater och befintliga medarbetare.

Har du en blivande eller nuvarande medarbetare där du önskar säkerställa personens behörighet att arbeta i Sverige? Kontakta oss redan idag och begär att vi genomför en grundkontroll för endast 2 900:-.

Boka ett kostnadsfritt rådgivningsmöte

Om de datum och tider som finns tillgängliga inte passar: kontakta oss